Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Sådan laver du automatisk videresendelse i Gmail

Mange af vores brugere har en særskilt email til bilag, hvor Kontolink kigger efter fakturaer og kvitteringer til at matche med. 

I denne guide vil vi gennemgå, hvordan man med automatisk videresendelse af email kan sikre hurtige og klare match af bilag og transaktioner til bogføringen.

I Gmail har du to muligheder for automatisk videresendelse:

  1.  Du kan videresende alle mails du modtager til en specifik mailadresse, eller 
  2.  Du kan via filtre sørge for at det er enkelte slags beskeder, der automatisk ryger videre.

Får du kun få emails om dagen og ugen, så kan du roligt videresende alle mails til en adresse der er tilknyttet som bilagskilde i Kontolink.

Videresend alle mails

1. Log ind på den Gmail, du skal videresende fra. For at videresende alle mails, skal du først åbne indstillinger i Gmail. Tryk på hjulet i højre hjørne og tryk på “Indstillinger”/”Settings”

2. Naviger herefter til fanen “Videresendelse og POP/IMAP.” Tryk på “Tilføj en adresse til videresendelse” og følg instruktionerne fra Google. 
Du skal have adgang til de email-adresser du gerne vil videresende fra og til, for at opsætte dette. 

3. Ønsker du at videresende al mail automatisk skal du bare krydse felt nummer to af som du ser nedenfor.

Videresend med filter

I denne del vil vi vise dig, hvordan du opsætter filtre til videresendelse. Du skal have opsat en videresendelsesadresse, som bliver gjort i første del af denne guide.

1. Åbn en mail du gerne fremover vil videresende automatisk. Åbn menuen ved at trykke på de tre prikker i højre hjørne af en enkelt email. Tryk på “Filtrer meddelelser som denne” 

2. Herefter åbnes vinduet set nedenfor. Her kan du tilføje hvilke oplysninger emailen skal indeholde, før den videresendes. Det kan eksempelvis være en fælles afsender, at emnet har ordet “Faktura,” eller noget helt tredje.

Overvej, hvilke fakturaer og kvitteringer du modtager fast og se hvad fællestræk er. Det er måske en leverandør der altid sender fra en emailadresse med emnelinjen “Faktura for…” eller lignende og sæt det op.

Tryk derefter på “Opret filter.” 

3. Herefter kan du indstille hvad filteret skal gøre. Kryds af i feltet “Videresend den” og vælg den adresse, du oprettede i starten af denne guide.

Vil du også have reglen til at gælde bagud, så lignende mails du har fået fra lang tid tilbage videresendes? Kryds af i sidste felt kaldet “Anvend også filteret på X matchende samtaler.”

Tips til at videresende

Får du mange mails, der er mere personlige og som du måske af privatlivsmæssige årsager ikke bare automatisk vil sende videre, så bør du opsætte filtre der kun videresender visse mails.