Periodeforskydning i Kontolink

Periodeforskydning er et værktøj i Kontolink, som giver dig mulighed for at have to sæt datoer på én transaktion. Datoen for hvornår beløbet er hævet i banken, og datoen for hvornår bilaget  er modtaget. Kort sagt: Betalingsdatoen og fakturadatoen.

Periodeforskydning kan derfor give mening at bruge f.eks. omkring momsskifte eller årsskifte, så alt fremgår korrekt op til de forskellige frister.

Sådan virker Periodeforskydning

Periodeforskydningskonto

Inden du kan komme i gang med, at benytte Periodeforskydning i Kontolink, skal der oprettes en “Periodeforskydningskonto”. Følg guiden som passer til det ønskede regnskabssystem herunder:

Opret Periodeforskydningskonto til e-conomic

Følg de næste 3 steps, og du vil herefter være klar til at benytte periodeforskydning.

Log ind på din Kontolink aftale

Åbn menuen øverst til venstre, og vælg her “Regnskabssystem”.

I bunden fremgår feltet “Periodeforskydningskonto”.

Tryk på feltet "Periodeforskydningskonto"

Nu skal du vælge din periodeforskydningskonto i e-conomic. Vi foreslår som udgangspunkt konto 6805, som vi automatisk kan oprette for dig.

Herefter er din periodeforskydningskonto oprettet, og klar til brug.

Hvis du foretrækker at benytte en anden konto, kan du oprette denne i e-conomic og vælge den her.

Godkend en transaktion i Kontolink

Du finder funktionen for Periodeforskydning i højre side af den valgte transaktion. Her fremgår en kalender til højre for betalingsdatoen, hvor du kan trykke og vælge den ønskede fakturadato – Nemt!

Opret Periodeforskydningskonto til dinero

Følg de næste 3 steps, og du vil herefter være klar til at benytte periodeforskydning.

Log ind på din Kontolink aftale

Åbn menuen øverst til venstre, og vælg her “Regnskabssystem”.

I bunden fremgår feltet “Periodeforskydningskonto”.

Periodeforskydning er kun muligt ved brug af kassekladden i dinero.

Tryk på feltet "Periodeforskydningskonto"

Nu skal du vælge din periodeforskydningskonto i dinero Vi foreslår som udgangspunkt konto 63005, som vi automatisk kan oprette for dig.

Herefter er din periodeforskydningskonto oprettet, og klar til brug.

Hvis du foretrækker at benytte en anden konto, kan du oprette denne i dinero og vælge den her.

Godkend en transaktion i Kontolink

Du finder funktionen for Periodeforskydning i højre side af den valgte transaktion. Her fremgår en kalender til højre for betalingsdatoen, hvor du kan trykke og vælge den ønskede fakturadato – Nemt!

Når transaktionen bliver godkendt med både betalingsdato og fakturadato, vil den i dinero fremgå på banken og din nye konto “Dateshift account” konto.

Periodeforskydning er en funktion, du som revisor/bogholder kan få adgang til på aftaler med over 100 transaktioner om måneden, eller ved at have en fast aftale med Kontolink.

Såfremt du har en eller flere kunder, hvor du ønsker periodeforskydning, så ring til os på 71 99 97 70 eller skriv på: hello@kontolink.com, så finder vi den bedste løsning til dig.