Opsætning af IMAP til Gmail

Det kan give mening at sætte Gmail op som bilagskilde igennem IMAP, hvis du:

• Skal have en ekstra Gmail tilknyttet din Kontolink aftale.
  • Har en bestemt mappe i din Gmail som Kontolink skal søge i.

Sådan sætter ud Gmail op med IMAP i Kontolink

1. Log ind på app.kontolink.com
  2. Vælg menuen med de 3 vandrette streger i venstre hjørne
  3. Gå til “Bilagskilder”

4. Vælg “anden e-mail (IMAP)”

5. Indtast dine mail oplysninger

6. Vælg hvilken indbakke vi skal hente bilag fra (Bliver du dirigeret til manuel opsætning, scroll til næste afsnit)

Wupti, så er din Gmail tilknyttet via IMAP.

Der vil være tilfælde, hvor der er brug for flere oplysninger for at sætte IMAP op. Her vil du blive bedt om at lave en manuel opsætning.
Følg de næste par steps for at komme igennem den manuelle opsætning med Gmail.

Manuel opsætning af IMAP til Gmail

Når du er blevet dirigeret til manuel opsætning, skyldes det indstillingerne på din Gmail konto.

Log ind på din Gmail

imap i gmail
  1.  Tryk på tandhjulet i højre hjørne – Vælg “Se alle indstillinger”
  2. Under Videresendelse og POP/IMAP skal du sørge for at IMAP er aktiveret.

Administrer din Google-konto

3. Under sikkerhed på din Google konto, skal du aktivere adgang for andre Apps (Slå til). Det vil være funktionen som vises under hængelåsen som vist på billedet.

Hvis hængelåsen ikke fremgår, kan det skyldes adminstrator rettigheder på kontoen. Dette kan du læse om her.

I nogle tilfælde kan det dog lykkedes alligevel med en App – kode. (Step 5)

4. Prøv nu at logge ind med IMAP igen igennem Kontolink.

Hvis det ikke lykkedes, skal vi have generet en app-kode igennem Google.

Det tager kun et øjeblik med de følgende steps.

Sådan opretter du et App Password i Gmail til brug i IMAP

1. Under sikkerhed på din Google konto skal du først aktivere 2-faktor adgang. Du vil her modtage en kode på SMS.

2. Når du har aktiveret 2-faktor verifikation, har du nu mulighed for at oprette et App kodeord.

3. Når du opretter et App kodeord, skal du først angive navnet på den app, som du giver adgang. I dette tilfælde kan du kalde den Kontolink.

Derefter vil der komme en kode frem, som du kopierer fra Google og sætter ind ved din som din kode ved IMAP i Kontolink.

Så skulle der gerne være klar til, at Kontolink kan gå i gang med at få hentet dine bilag.

Skal vi hjælpe dig med IMAP?

Vi giver altid en hjælpende hånd med, så skriv eller ring gerne til os.

Mail: hello@kontolink.com