Investor, åndelig leder, venskabsmager: Mød Kim Sneum Madsen

Kim Sneum om fremtiden:

“Vi kommer til at se et fuldstændigt automatiseret bogholderi”

Alle, der har mødt Kim Sneum kan blive enige om en ting: han er ikke som de andre.

Med titler som “Chief Friend Maker” og “Åndelig leder” i rygsækken har Kim Sneum været drivkraft på en række projekter, der befinder sig i spændet mellem teknologi og finans.

Gennem 12 år i e-conomic i primært ledende stillinger har han hjulpet virksomheder og revisorer og bogholdere med at drive en bedre forretning.

Ekspert i at skalere med de rette teams

Samtidig har han haft fingrene direkte i den våde fintech-muld, og har med egne øjne set, hvad der blomstrer op – og hvad, der visner.  

I sommer investerede han i Kontolink og blev en del af bestyrelsen.

Læs dette interview og lær, hvad der kendetegner gode teams og hvor bogholderi bevæger sig hen i denne tid, hvor alt forandres.

“Jeg bilder mig ind at jeg ved noget om salg og service. Det er primært det, jeg bidrager med som bestyrelsesmedlem: salg, service, kommunikation og marketing.”​

Ven-skaberen

Man er ikke et sekund i tvivl om, at man har fat på den rette. 

Telefonopkaldet til Kim besvares med en let stemning og et par vittigheder, før vi går i gang med spørgsmålene.

Titler som CEO og CFO er meningsløse

“Jeg har altid gået efter at have skægge titler,” lægger Kim ud med at sige. “Jeg har aldrig været fan af tre-bogstavstitler som CEO, CFO og så videre. “

“I e-conomic var jeg så ubeskeden at kalde mig selv åndelig leder. ” 

“Og nu i Umbraco er jeg Chief Friend Maker.”

Han fortsætter: 

“Det er et forsøg på at gøre noget meget mekanisk mere menneskeligt. For jeg er direktør, men det jeg forsøger at lave i mit arbejde, er venskaber.” 

Den lange vej til regnskab og teknologi

Udover det store arbejde i e-conomic kan Kim prale af at have været udsendt til FN’s Flygtningekommissariat i Bosnien og at have taget en bachelor i statskundskab i en sen alder.

Vejen til regnskab og teknologi har ikke været ligefrem, og Kim Sneum Madsen har derfor en lang række unikke erfaringer, der har formet hans udsyn. 

Men han er ikke i tvivl om, hvad den rette hylde for ham er. 

Eksekvering, eksekvering, eksekvering

“[Direktør og stifter af Kontolink] Kim Agger har en unik evne til at omdanne ideer og behov til produkter”

“Jeg har det bedst i mindre og mellemstore virksomheder. Eksekveringshastigheden er bare lidt hurtigere,” siger han.

“Ikke fordi jeg er vildt utålmodig – selvom min familie nok hævder det modsatte. Men i en mindre virksomhed kan man bare rykke sindssygt hurtigt. Man sidder seks mand om et bord, beslutter noget, og så er det i gang.”  

Netop eksekvering er en grundsten i Kim Sneum Madsens ledelsesfilosofi. Det er også det, der overbeviste ham om holdet bag Kontolink

“[Direktør og stifter af Kontolink] Kim Agger har en unik evne til at omdanne ideer og behov til produkter,” forklarer han.

“Mennesket er vigtigere end produktet. Det skal være mennesker, der kan eksekvere og gå fra en ide i hovedet til noget der bliver virkeligt. “

Kim Agger og Kim Sneum mødtes første gang hos e-conomic, og det gik hurtigt op for Sneum, at han havde med en solid regnskabsmand at gøre.

“Kim Agger har den regnskabsmæssige forståelse og den tekniske forståelse. Så har han demonstreret at han kan omsætte tanker til teknologi, der virker. Det er ikke flyvske tanker – der kommer altid noget konkret ud af det.” 

Mennesket er vigtigere end produktet

Rosen er tyk og til at føle på, når talen falder på Kim Agger. Men Kim Sneum Madsen går også meget op i netop mennesket bag forretningen. 

Han siger selv:

“Mennesket er vigtigere end produktet. Det skal være mennesker, der kan eksekvere og gå fra en ide i hovedet til noget der bliver virkeligt. “

“Og det er det, holdet bag Kontolink kan.”

Det perfekte hold for Kim Sneum

Medarbejderne skal kunne veksle mellem at:

  1. Eksekvere: Et godt hold går fra tanke til handling uden problemer. Dine kolleger skal ikke være bange for at sætte ideer på prøve og sætte dem i søen. Kun sådan finder du ud af om de flyder eller går til bunds.

     

  2. Drømme: Som du nok kan fornemme på interviewet, så er Kim Sneum typen der udfordrer andres tankegang og vaner. Et godt hold lader sig ikke begrænse, men tør drømme. Så længe drømmene eksekveres.

Et team i tykt og tyndt

Kim Sneum Madsens fortid i e-conomic er også en af hovedårsagerne til at han gik med i bestyrelsen i Kontolink.

I regnskabssystemets kontorer opstod nemlig nogle stærke professionelle bekendtskaber, som han har holdt fast i. 

Det betyder, at Kim Sneum Madsen allerede har arbejdet sammen med et andet bestyrelsesmedlem i Kontolink, Torben Frigaard. Derudover har han haft et tæt samarbejde med Steffen Ekelund, Jens Sørensen og som nævnt, Kim Agger.

Her Kim Sneum sammen med Kim Agger på Kontolinks kontor. Kim²

Historien om Kontolink er derfor også historien om en række mennesker med benene solidt plantet i regnskabsjorden, som tror på, at bilagshåndtering kan gøres bedre. 

“Vi kender hinanden og så var det naturligt jeg gik med. Jeg gik med fordi jeg faktisk tror på det,” tilføjer han

Regnskabet vendt på hovedet

Men en ting er holdet bag Kontolink. Noget helt andet er det konkrete produkt.

Kim Sneum Madsen holder heller ikke igen med sin begejstring for ideen bag Kontolink.

“Det er ikke det samme, som andet derude. Det at vende regnskabet om og gøre det på en væsentlig anden måde end de andre gør, det kan jeg godt lide. Tidligere har man startet med bilaget, her starter vi med banken.”

Kims arbejde som bestyrelsesmedlem

Med de tekniske kompetencer på plads i Kontolink, er Kim Sneum også meget bevidst om hvor han selv passer ind i forhold til firmaets fremtid. 

“Jeg bilder mig ind at jeg ved noget om salg og service. Det er primært det, jeg bidrager med som bestyrelsesmedlem: salg, service, kommunikation og marketing.”

Kim Sneum er også meget aktiv som rådgiver. Her på en tidlig walk and talk med Steffen fra Kontolink:

Det fuldstændigt automatiserede bogholderi

Fintech-branchen i Danmark har længe haltet efter mange af sine nordiske søskende (og gør det til dels stadigvæk), men kan nu prale af en solid vækst i både mængden af startups og størrelserne på investeringerne.

Kontolink fejrede selv at få store investeringer i sommer, og vi er ikke de eneste, der har fået luft under vingerne på det seneste.

Fintech som drivkraft for Danmark

Fintech er grænselandet mellem finans og IT, og spænder alt fra digitale regnskaber til avancerede antihvidvask-procedurer

Kim Sneum, der til dagligt nu arbejder med et open source CMS-system, er meget optaget af teknologi og dens konsekvenser for virksomheder.

Han spår at vi i Danmark får “en generel større automatisering over hele linjen, der både rammer og skabes af fintech.”

Nye tider for bogholdere og revisorer

“Revisorers og bogholderes rolle bliver i større grad kontrollerende, vurderende og rådgivende jo mere teknik, der kommer.”

“Vi kommer til at se et fuldstændig automatiseret bogholderi,” siger han uden bæven i stemmen. 

Kontolink og andre virksomheder, der går ind i processen omkring regnskab, er en del af denne udvikling og er med til at gøre det muligt overhovedet at snakke om et fuldautomatisk regnskab.

Sidder du som bogholder med sveden haglende ned af panden lige nu, så frygt ej.

“Du får ikke mig til at sige, at revisorer og bogholdere bliver arbejdsløse – der vil stadig være meget udover det manuelle. Opgaverne forandres, men fagligheden er der brug for” siger Kim.

Bogholderen og revisorens arbejde forandres

“Revisorers og bogholderes rolle bliver i større grad kontrollerende, vurderende og rådgivende jo mere teknik, der kommer.”

I det hele taget mener han, at fordelene er langt større end ulemperne, når det kommer til automatisering. 

“Automatiske systemer, der klarer det for en, eller minder en om det, gør bare livet nemmere. Så er der tid til de federe opgaver.” 

“Som virksomhedsejer ved du ikke nødvendigvis noget om skattelovgivning og moms mig her og der.”

En dyr lærestreg

At noget er nemmere er en gave i sig selv for Kim Sneum Madsen. Men fordelen kan også beskrives i kroner og ører. Han fortsætter:

“Det er til stor gavn for små og selvstændige. Jeg har selv faldet i fælden og glemt at indrapportere moms… og det er bare dumme penge at skulle betale.”

Standardbøden for sen momsindberetning er 800 kroner for hver forsinkelse – udover at man selvfølgelig skal til at åbne op for arkivskabet og dykke ned i historien for at lave det på bagkant.

Det er en dyr og frustrerende fejl at lave – uanset størrelsen på virksomheden.

Faglighed kan ikke bare lige sådan automatiseres

Med den personlige oplevelse på kroppen ser han i det hele taget en stor gevinst i det bogholdere og revisorer bringer til arbejdsgangen. 

“Som virksomhedsejer ved du ikke nødvendigvis noget om skattelovgivning og moms mig her og der. Et er at glemme regnskabet og betale den bøde – man kan også trække for lidt fra”

Nu har vi kigget lidt i spåkuglen efter fintechs fremtid i Danmark. Og Kim Sneum er lige så sikker i sin sag om Kontolink som han var om det automatiske bogholderi.

Svaret faldt nemlig direkte og hurtigt efter spørgsmålet “Hvordan ser Kontolinks fremtid ud?”

“Lys.”

Prøv Kontolink ganske gratis i 30 dage

Kim Sneum Madsen direktør Umbraco

Kim Sneum Madsen

Chief Friend Maker Umbraco

… har en baggrund som chef for service og salg i e-conomic da virksomheden var helt nyfødt.🧮 

Efter e-conomic startede han hos CMS-systemet Umbraco, der prøver at være “The Friendly CMS,” en tilgang som følger Kim i resten af sit arbejde. 😄

Hans ekspertise ligger i salg, marketing og support og han er født til at skalere virksomheder ved at vælge de rette teams og have fokus på eksekvering. 📈