Anders halverer tiden brugt på regnskab

Lad ikke kedeligt papirarbejde stå i vejen for dine drømme

For Anders, der lever af at sælge timer, er det altafgørende at tiden bruges på kunderne, og ikke unødig, bøvlet administration. 

Men han kommer ikke uden om at jagte bilag og holde styr på kvitteringer. Det er en kilde til endeløs irritation, tidsspilde og usikkerhed over om man nu har styr på det, den dag SKAT kigger forbi.

Med Kontolink skærer Anders drastisk ned i den tid han bruger på regnskab og får mere tid til de opgaver, der giver sorte tal på bundlinjen. 

Læs om Anders der tager springet og oplever at:

Krøllede kvitteringer og kampen for kunderne​

Der skulle ske noget nyt. Med en drøm om at være selvstændig forlod Anders det normale arbejdsliv med chefer, kantineordning og fredagskage.

Han pakkede sine ting og startede egen virksomhed. Missionen var at hjælpe andre med online marketing – et område han havde beskæftiget sig med i årevis.

Mødet med virkeligheden

“Det er fedt at starte selv – rigtig fedt! Det er især lækkert at kunne styre min egen tid og opgaver.”

“Men det er ikke alle opgaver der er lige sjove. Der er pludselig mange ting, man skal lave selv. En af dem er regnskabet. Som selvstændig er det jo mest mine timer, jeg sælger. Jeg har ikke mange ting hver måned, så selve bogføringen er ikke det, der trækker tænder ud.”

Bilagene irriterede mig fra starten. Når man køber noget skal man huske kvitteringen. Fakturaer skal gemmes og sendes ind hele tiden – og det er ikke lige det jeg tænker på, når jeg også hele tiden skal lave mit arbejde og prøve at få nye kunder.

Den mistede kvittering

“Det blev rigtig slemt da jeg skulle bogføre købet af min nye Macbook. En computer til mange tusinde kroner, som er ekstrem vigtig for mit arbejdsliv og så kunne jeg ikke finde kvitteringen. Jeg nåede at blive rigtig nervøs. Kan man trække det fra uden kvittering? Hvad med momsen?
Jeg endevendte jakker og bukselommer og forsøgte at finde en digital kopi et sted. Den er jo altid det sidste sted man leder, og til sidst fandt jeg kvitteringen. Krøllet og beskidt lå den i bunden af min taske. Der gik det op for mig, at jeg burde gøre det på en smartere måde – inden forretningen for alvor bliver stor.”

Hjælp til de små ting

“Da jeg hørte om Kontolink var det en no-brainer for mig at komme i gang. Jeg bruger nogle timer hver måned på regnskab, hvor de fleste af dem er på bilag. Det er ikke lang tid. Jeg tvivlede også lidt på om jeg skulle søge hjælp til noget så småt. Men jeg vil helst bruge så lidt tid som muligt, og så kostede det jo ikke noget at starte op – så jeg sprang ud i det.”

Gode vaner i bogholderiet sikrer fremtidens forretning

“Jeg er også glad for at komme i gang allerede nu. Så har jeg setuppet klar til når der bliver endnu mere travlt. Så er jeg allerede vant til at logge ind og ordne det hele.”

“Det er selvfølgelig altid svært at begynde på nye vaner og lave om i sine systemer. Men hvis jeg kan slippe for at slås med bilag, så er det det værd. Det er vitterligt det eneste, der rigtigt tager tid for mig i regnskabet.”

Tid til de fede opgaver

Allerede efter kort tid med Kontolink ser jeg, at det er en stor hjælp. Det sparer mig både tid og bekymringer.

“Med Kontolink har jeg nok halveret den tid jeg bruger på regnskab og jeg ved at jeg altid har styr på bilagene.Skulle jeg købe en Macbook i dag, så ville jeg bare tage et billede af kvitteringen. Så er der allerede klar til at bogføre uden jeg behøver gøre mere.”

“Nu kan jeg bruge min tid på at jagte nye kunder eller lave opgaver for dem, jeg allerede har. I stedet for at jage bilag og bruge tid på administration.”

Vil du også have mere tid til de fede opgaver?

Prøv Kontolink ganske gratis i 30 dage

Læs andre kunders historie

Regnskab i reklamepausen

Læs hvordan Helle kan lave sit regnskab i reklamepausen.

Ro i maven

Læs hvordan Johan fik overblikket og ro i maven
Close up

Anders H. Madsen

Marketingskonsulent

Med Kontolink kan jeg