Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Pressemeddelelse: Dansk fintech-startup henter millioner: Vil automatisere bogføring…

Dansk fintech-startup henter millioner: Vil automatisere bogføring for små virksomheder gennem kunstig intelligens

Med ny EU-lovgivning i ryggen og friske millioner på kontoen er den danske fintech-startup Kontolink klar til at lette regnskabsbyrderne for små virksomheder. Den kendte investor Torben Frigaard Rasmussen har netop investeret i virksomheden, der med sin cloud-baserede løsning gennem kunstig intelligens hjælper små virksomheder med at spare både tid og ressourcer på bilagsjagt. 

Det nye EU-direktiv om Open Banking åbnede i 2018 nye muligheder for produktudvikling inden for regnskabsbranchen, bl.a. ved at tillade bankkunder at dele deres transaktionsdata med tredjepart. Dermed var grunden lagt for den danske fintech-virksomhed Kontolink, der gennem kunstig intelligens automatiserer en række regnskabsprocesser for små virksomheder ved at koble deres bankdata direkte sammen med et regnskabsprogram.

Ifølge Kim Agger, stifter og adm. direktør i Kontolink, har bankerne strukturerede data af høj kvalitet, og derfor kan Kontolinks algoritme meget præcist finde bilag og indbetalinger, som før skulle findes manuelt.

“Jeg har i mange år drømt om at lave regnskabet direkte fra bankposteringer. Vores automatiserede bilagshåndtering og bogføring bliver bedre og mere korrekt end de manuelle arbejdsgange, fordi vi med kunstig intelligens nu har mulighed for at tage udgangspunkt i bankens data i stedet for kun bilagets. Ved at tage udgangspunkt i bankens data får vi en række fordele, der sparer virksomhederne for tid og fejlrisici hver måned, som ultimativt betyder, at de små virksomheder sparer mange ressourcer i forberedelsen af deres regnskab,” fortæller Kim Agger. 

Tidligere e-conomic-topfolk bag Kontolink

Det er et erfarent team med stor indsigt i regnskabsbranchen, der står bag det nye fintech-selskab. Kim Agger og Jens Sørensen, der stiftede Kontolink i 2018, har tidligere været henholdsvis produktansvarlig og CTO i regnskabsgiganten e-conomic, og de kender således regnskabsbranchen indefra. 

Senest har selskabet fået den succesrige investor Torben Frigaard Rasmussen, som bl.a. er kendt fra vækstsuccesser som netop e-conomic og robotvirksomheden MIR – Mobile Industrial Robots, med i ejerkredsen. Torben Frigaard Rasmussen kender teamet fra deres fælles tid i e-conomic, og han ser stort potentiale i at benytte artificial intelligence-teknologi til at hjælpe små virksomheder.

“Jeg har i min tid i e-conomic set, at der er stort potentiale i automatisering, og med Open Banking-initiativer og let tilgang til AI er tiden den rette til at hjælpe de små virksomheder med digitalisering og automatisering. Netop den opgave løfter Kontolink med deres målrettede løsning, der samtidig er hurtig og let at sætte op for netop de helt små virksomheder,” siger Torben Frigaard Rasmussen.  

Samtidig med investeringen modtager Kontolink et tilsvarende lån fra Vækstfonden. Lånet er et såkaldt business angel matching-lån, hvor Torben Frigaard Rasmussens investering matches 1:1 med et lån direkte til virksomheden. 

Med en kapitalindsprøjtning i millionklassen er Kontolink nu klar til for alvor at rulle sit produkt ud. 

”Nu skal vi i gang med næste fase, nemlig at eksekvere på vores go-to-market-strategi her i Danmark. Det kræver både kapital og de rette folk i ejerkredsen, som kender markedet, og som ved, hvordan en startup som Kontolink skal skaleres – både i Danmark og udlandet. Med Torben Frigaard Rasmussen og en række af de tidligere e-conomic-profiler med ombord har vi et dream team,” siger Kim Agger, der forventer, at medarbejderstaben om et år er fordoblet.

For yderligere informationer, kontakt:

  • Kim Agger, founder og CEO i Kontolink på 20431001 / kag@kontolink.com
  • Torben Frigaard Rasmussen, business angel og investor i Kontolink, på 26163390 / tfr@tpcmanagement.dk
  • Nathali Selmeczi Lehmann, teamleder for kommunikation og samfundsansvar i Vækstfonden, på 2860 0113 / nsl@vf.dk.

Om Kontolink:

Kontolink blev stiftet i maj 2018 og har i dag fem ansatte. Fra kontoret i FintechLab på Christianshavn har teamet udviklet en cloud-baseret løsning, der via en app med brug af kunstig intelligens automatisk indsamler og matcher medarbejdernes bilag med bankposteringer. Løsningen er særligt målrettet små virksomheder, der dermed sparer tid og minimerer fejl. Kontolink, der kan benyttes til både Android og iOs, har automatisk forbindelse til alle danske banker og til regnskabssystemerne e-conomic og Dinero. Siden lanceringen for ca. seks måneder siden har flere end 100 virksomheder registreret sig som brugere. 

Ud over stifterne og Torben Frigaard Rasmussen har tidligere Customer Service Director hos e-conomic, Kim Sneum Madsen, købt sig ind i ejerkredsen. Ny kommerciel direktør hos Kontolink, Steffen Ekelund, er tidligere direktør for kundeservice hos e-conomic.

Læs mere på www.kontolink.dk

Om Torben Frigaard Rasmussen: 

Den fynske erhvervsmand Torben Frigaard Rasmussen har som direktør, investor og bestyrelsesmedlem bidraget til en række succesfulde danske virksomheder, herunder regnskabsvirksomheden e-conomic, robotvirksomheden MIR – Mobile Industrial Robots og Umbraco, der udvikler CMS-systemer til hjemmesider. Som business angel investerer Torben Frigaard Rasmussen primært inden for it, software og robotteknologi, hvor han lægger særligt vægt på at bringe sin erfaring aktivt i spil. Torben Frigaard Rasmussen, der desuden driver et iværksætterhus i Odense, er del af Vækstfondens ordning om business angel matching-lån.

Om Vækstfondens business angel matching-lån

Vækstfonden er statens finansieringsfond, som arbejder for at styrke danske virksomheders adgang til risikovillig kapital, så de kan skabe ny innovation, vækst og arbejdspladser. Business angel matching-lån er en del af Vækstfondens indsats for at sikre risikovillig kapital til tidlige danske iværksættervirksomheder. Med et Business angel matching-lån kan business angels, der er godkendt under initiativet, matche deres investeringer i tidlige iværksættere med et lån til virksomheden i forholdet 1:1. Initiativet blev lanceret 1. januar 2019.

Læs mere på www.vf.dk