Bogføringsprogram – Hvorfor bruge det sammen med regnskabssystem?

Et Bogføringsprogram kan være den ideelle løsning for dig når du skal bogføre. Du har valgt et regnskabssystem som du vil bruge, ofte vil det være e-cononomic, Dinero, Billy eller måske Uniconta. Regnskabssystemerne har hver især mange smarte og effektive funktioner der kan gøre regnskab og bogføring let for dig. Men bogføringsprogrammer tilføjer yderligere automatisering som sammen med regnskabssystemerne kan gøre bogføringen komplet.

Hvad er et bogføringsprogram?

Et bogføringsprogram hjælper grundlæggende med at registrere og bogføre transaktioner automatisk, Det skal sørge for at transaktioner kan bogføres korrekt før det sendes videre over til regnskabssystemet.

Lad os tage nogle eksempler.

Når du skal bogføre en debitor eller kreditor faktura skal beløbet bogføres sammen med bilaget. Bogføringensprogrammer vil sørge for at pdfen fra fakturaen (bilaget) kobles sammen til beløbet. Det sker automatisk og ryger derefter over i regnskabssystemet.

Et andet eksempel kan være bogføringen af indtæger og gebyrer fra en butik eller en webshop. i dette tilfælde kan et bogføringsprogram automatisk bogføre indtægterne og gebyrerne. Her er det vigtigt at vide at der ikke er et bilag på samme måde som med en faktura. Bogføringsprogrammet vil automatisk oprette et bilag med den nødvendige info såsom dato, beløb og lign, så det kan kobles på beløbet i banken og sendes videre til regnskabssystemet.

Dette er blot to eksempler men generelt set er det det som bogføringsprogrammer gør. Det som normalt tager lang tid kan automatiseres,  da det sker gentagne gange.

bogføringsprogram

Hvad er forskellen på et bogføringsprogram og regnskabssystem?

Den helt grundlæggende forskel er at et bogføringsprogram tager udgangspunkt i transaktioner og håndteringen af dem før de ryger over i regnskabssystemet. Bogføringsprogrammet bogfører transaktioner og sender dem derefter over til regnskabssystemet. Det gør at du ikke skal sidde og bogfører manuelt i regnskabssystemet, på den måde sparer du en masse tid og undgår manuelle fejl i bogføringen. 
I regnskabssystemet har du fuldt overblik over alt økonomisk aktivitet. Her vil alle de bogførte transaktioner gennem bogføringsprogrammet også ligge. Regnskabssystemet systematisere alt økonomisk aktivitet og det er også det sidste sted alt ligger inden du skal indbrette moms til skat.

Hvorfor bruge et bogføringsprogram?

Et bogføringsprogram kan hjælpe dig mere at spare tid på bogføring. Men spare tid tænker du måske? så mister jeg jo jobbet. Det er ofte et hyppigt spørgsmål som forekommer hos en bogholder eller revisor når der er overvejelser om at bruge et bogføringsprogram.

Men faktisk hjælper Bogføringsprogrammet med at bogføre de gentagne kedelige opgaver. Når du spare tid på bogføringen giver det dig mere tid til at kunne håndtere flere kunder, flere kunder betyder mere vækst. Der vil også være med tid til at give økonomisk rådgivning til kunderne. 

Det er fordele som gør hverdagen lettere og som sikre at manuelle fejl undgås, mennesker kan begå fejl, men automatisering sikrre det ikke sker.

Automatisk bogføring med Kontolink som bogføringsprogram

Hos kontolink vil vi gerne være din sidemakker når der handler om bogføring. Vi vil gøre din bogføring så let, tidsbesparende, effektiv og fejlfri som muligt så du kan bruge tiden på kunderne og undgå manuelle fejl.

Vi kan hjælpe dig med:

Kontolink er integreret til velkendte regnskabssystemer, såsom e-conomic, Dinero, Billy og Uniconta.

Hvis det lyder spændene, vil vi meget gerne tage en snak med dig om Hvordan Kontolink kan skabe værdi for dig. Du kan booke et uforpligtet møde med os  hvor vi vil gå grundigt igennem hvad Kontolink kan.

Gratis Bogføringsprogram

Du kan prøve Kontolink gratis i 30 dage, hvor du kan prøve Kontolinks funktioner grundigt igennem og se om det skaber værdi for dig.