Sæt kategorisering op i Kontolink

Du kan nemt sætte kategorisering op selv. Det kræver bare en lille smule indsigt i de kontoer nu normalt bogfører på og den slags udgifter du generelt har.

Sådan tænder du for kategorisering

Åbn indstillinger i menuen

Åbn Kontolink-appen og gå til indstillinger fra menuen øverst til venstre.

Aktiver kategorisering ved at trykke på knappen.

Vælger du “Foreslå automatisk en kategori” vil Kontolink lære af den måde du bogfører på og foreslå kategorier til dine bilag.

Læs her hvordan du bruger det

Sådan sætter du din kontoplan op

Åbn "Regnskabssystem"

For at sætte din kontoplan op skal du åbne “Regnskabssystem” i menuen i øverste venstre hjørne.

Har du endnu ikke forbundet til dit regnskabssystem skal dette gøres først.

Tryk herefter på “Kategori-opsætning”

Her er kontoplanen

Tryk på det markerede felt der hedder “Vis kun kategorier uden konto.”

Så sorteres der efter kategorier, du endnu ikke har forbundet med dit regnskabssystem.

Herefter skal du vælge en kategori, du godt kunne tænke dig at bruge.

Her kræver det muligvis lidt indsigt i din normale bogføring og kontoplan – så overvej om du skal have bogholderen i nærheden

Tilknyt dine normale kontoer

Når du så har valgt en kategori dukker menuen op som set til venstre.

Herfra peger du på den konto, kategorien skal knyttes til ved at vælge den.

Dette skal gøres for alle de konto du normalt bruger.

Læs mere om kontoplaner